מדריך קפה לעסקים
יש למעשה שני סוגים עיקריים של עסקים בהקשר לקפה. עסקים אשר סוחרים בקפה למען פרנסתם כלומר מוכרים את הקפה אם כחלק ליבתי (בית קפה) ואם כחלק נישתי (מזנונים, מאפיות,וכול..) ועסקים אשר מציעים את הקפה ללא תמורה לעובדיהם או ללקוחותיהם כחלק מהשירות והתרבות הארגונית שלהם.
עסקים אשר מוכרים קפה זקוקים לציוד מקצועי, פולי קפה מובחרים, מטחנה מקצועית והדרכה מקיפה ויסודית. אותם עסקים שפרנסתם תלויה בקפה בחשיפה עיקרית או משנית חייבים לבחור בספק אשר יוכל להעמיד שירות מהיר ויעיל שכן כל עיכוב בלתי סביר במקרה של תקלה או בעיה במערך ייצור הקפה גורר עימו פגיעה כספית וישירה לבעל העסק.
עסקים חייבים מכונות קפה איכותיים ואוטומטיות
עסקים שמוכרים קפה או אלא מגישים חינם קפה לעובדים זקוקים בעיקר לציוד אוטומטי נוח ופשוט לתפעול עם מינימום התעסקות ומקסימום נוחות. מכונות קפה לעסקים חייבים להיות מקצועיות ולאפשר הכנת קפה טוב ובכמויות גדולות.
יחד עם זאת אותם ארגונים עסקים מייצרים דרישות גבוהות ביחס לאיכות פולי הקפה, ההקצפה התוצר הסופי והשירות. הקפה באותם ארגונים עסקיים הוא נושא חשוב ומהותי ובחירת ספק על כל המשמעויות הנגזרות מכך אינה פשוטה.
קפה הפך בשנים האחרונות ממוצר צריכה בסיסי במהותו למוצר פרימיום ממותג בעל קונוטציות חיוביות, זו הסיבה שעסקים רבים צירפו ורתמו את נושא אספקת הקפה בעסקיהם לחלק אינטגראלי בעל חשיבות רבה והכרחית לקיומו התקין של העסק.
עלויות עבור עסקים שמגישים קפה
כל עסק בהגדרתו מוקם למקסום רווחיו אלא אם מדובר כמובן במלכ”ר עמותה או ארגון ממשלתי ללא מטרות רווח כמו קופ”ח. הדרך למקסום רווחים מתחילה כמובן בסקירת כל החלופות האפשריות מבחינה כספית. החלופה הזולה ביותר היא מכונת קפה על בסיס אבקות וקפה מגורען. חלופה זו מציעה קפה באיכות בינונית עם מינימום התעסקות ומינימום תפעול שוטף מצד הארגון. חלופה זו אומנם תמקסם את הרווח החשבונאי אך יש לקחת בחשבון שבשל האיכות הבינונית הכמות שתימכר תהיה נמוכה יותר. חלופה זו היא גם הותיקה ביותר בשוק ופתרון זה מוכר וידוע בקרב ארגונים וחברות עסקיות רבות. חלקם אף השתמש בפתרון זה בעבר ושדרג את עצמו בבוא השנים.
החלופה השנייה הינה מכונת קפה על בסיס פולי קפה וחלב טרי. פתרון זה מייצר את הקפה באיכות הגבוהה ביותר ועסקים אשר מעוניינים בקפה איכותי ובעלויות סבירות יבחרו בחלופה זו. נציין כי חלופה זו אפקטיבית מעל כמויות מינימאליות של צריכת קפה שכן כמויות נמוכות של פולי קפה עשויות להטות את הכף אל עבר מכונות קפה על בסיס קפסולות וחלב טרי.