על עצי הקפה והקטיף של פולי הקפה
אנחנו מכירים את הקפה כפי שמגישים לנו ואולי שמעתם על פולי קפה. רובם לא יודעים דבר על עצי הקפה שנותנים לנו את הפרי המגניב הזה. הינה בהמשך כמה דברים שכדאי לדעת על על עצי הקפה והקטיף של פולי הקפה.
1. העצים של הקפה מגיעים רק אחרי 4 שנים של תהליך מיוחד להיות בגובה בין מטר וחצי לשלושה מטר. העצים מתחילים להניב פירות (פולי קפה) בין השנה השלישית לרביעית כך שהאיכרים אמורים לחכות פרק זמן של כ- 4 שנים עד לקבלת הייבול הראשון.
בין שנה שביעית לשנה החמש עשרה העף נמצא בשיא פריחתו. לאחר השנה החמש עשרה ייבול הפולים קטן.
כשהעץ נמצא בשנתו בין ה- 25 –22 נעקר ובמקומו שותלים עץ חדש.
בחלק מהגידולים הקטיף הפולים נעשה מכני אבל יש הרבה מקומות שהוא עדיין ידני.
2. עצי הקפה נותנים ייבול של פולים אחת לשנה לא כמו עצי התה שנותנים ייבול לאורך כל השנה. בברזיל הקטיף נעשה ביוני וביולי באמריקה המרכזית הקטיף נעשה בסביבות אוקטובר, נובמבר, דצמבר.
באסיה לעומת זאת הקטיף נעשה בהתאם לאזורים בין ינואר ליוני.
ובמערב אפריקה נעשה בין מרץ לאפריל.
הפרחים של העץ הינם בצבע לבן ונותנים ריח של יסמין.
3. מטע של עצי הקפה המכיל בין 4000 – 3000 עצים בתקופת הפריחה אפשר להריחו ממרחקים.
4. פנינים ירוקות אלה הינם התוצר של הפרחים פרק הזמן בהם גדלים הפנינים הנ”ל ההופכים בסופו של דבר לפולי קפה הינו 9 חודשים.
בהתחלה הם ירוקים ובסוף התהליך לפני הקטיף הינם אדומים. בתוך כל פנינה מצויים שני “דובדנים”. מספר מומחי קפה אומרים שצורתו העגולה של הקפה מיטיבה עמו בזמן הקליה.
בדרך כלל הייבול או הקטיף הינו אחת לשנה אך יכול להיות שהקטיף מתמשך יותר כך שעל ענף אחד אפשר לראות גם “דובדבנים” וגם פרחים.
5. את שני פולי קפה פנימיים עוטפת עטיפת “עור” חיצונית לאחר שכבת “ה עור” החיצונית ישנה עטיפה נוספת מעט יותר עבה הנקראת PULP שני הפולים מוקפים בשתי עטיפות נוספות כל אחת.
השכבה הראשונה עשוייה מפרגמנט והשכבה השנייה נקראת שכבת הכסף.
6. קיימות שתי שיטות קטיף הראשונה שטיפה וללא שטיפה. לשיטת הרחיצה נקטפים הפולים האדומים בלבד, שיטה זו נקראת שיטה “סלקטיבית”
משמעות הדברים שהאיכר אמור להגיע מספר פעמים לעץ על מנת לקטוף את הפולים האדומים.
7. קוטף פולי הקפה בוגר יכול לקטוף בין 100 – 50 קילו פולי קפה ביום.
9. לאחר הקטיף מועברים t, פולי קפה בתעלת מים, לאחר שטיפת הפולים הינם נקיים ללא אבק וחלקיקים אחרים. המים מועברים למקום אחר לנקיון והפולים הינם נקיים.
10. לאחר השטיפה מועברים הדובדבנים בצורה מכנית במכונה המסירה את הקליפה של הדובדבן. השיכבה שהוסרה בהמשך מועברת למטעים לצורך דישון הקרקע בתהליך המכני רק ל- 80% מהדובדבנים בתהליך הראשון הוסרה הקליפה.
מספר הגולשים שצפו בעמוד זה: 5,973 views
מדריכי קפה נוספים
מכונות קפה ביתיות מומלצות
מכונות קפה ביתיות מומלצות הופכות בשנים האחרונות לפופולאריות ומבוקשות יותר ויותר…
מכונות קפה לעסקים
על מכונות קפה לעסקים, בעולם המתקדם של היום, יותר ויותר עסקים…