איך מגיע הקפה לכוס שלנו
הקפה לא גודל לבד בכוס שלנו. הוא עובר הרבה תהליכים לפני שאנו שותים את הקפה. המונח “קפה” הוא שם כללי המכיל בחובו מספר רב של סוגי משקאות חמים וקרים אשר כולם נסובים על בסיס תבלין “פולי קפה” מצמח הקפה. עץ הקפה גדל בעיקר באזורים גבוהים בעלי אקלים טרופי שנמצא באזורים כמו: אזורי קו המשווה – אסיה ואפריקה.
תהליך העבודה ויצור הקפה מתחיל בנביטת פולי הקפה מעץ הקפה (ישנם כמה סוגים של עצי קפה), לאחר שגדל תוך השגחה מירבית והובשל לכדי קטיפת הפרי, מתחילה לה תקופה קסומה, זוהי תקופת הקטיף- פעולה זאת, נעשית על ידי עבודה ידנית, בררנית ומקצועית, שכן לא כל פירות הקפה הספיקו להבשיל יחד באותו הזמן.
לאחר עבודת הקטיף לא נגמרה העבודה – יש צורך לקלף את קליפת פירות עץ הקפה תוך פעילות זהירה ומדוקדקת, תוך כדי כך יש להפריד בין גדלים שונים של הזרעונים בחביות שונות ולאחר מכן עוברים לתהליך הייבוש שאורך כחודש ימים.
לאחר ייבוש מבוקר תחת כיפת השמיים, מתחיל אחד התהליכים החשובים ביותר לפני שאנו רואים לפנינו את “הקפה” המוכר והמשובח- זהו תהליך הקלייה הנעשה במתקן קלייה מיוחד.
ישנם כאלו שקולים את פולי הקפה שלהם אפילו פעמיים על מנת להגיע לארומה עשירה יותר.
מי לא יודע, איכות האספרסו נמדדת ככולה ב”בריסטה” הוא אותו אדם האמון על טחינת הקפה והכנתו.
טחינה לא מדויקת של פולי הקפה, תערובת קפה טחון שאינו מגיע אטום היטב, חימום חלב לא מדויק בשלב ההקצפה, אי חימום כוס הקפה לפני מזיגת הקפה ועוד טעויות נפוצות- כל אלו יכולים להרוס את כל חלום הקפה לו ציפינו.
כעת ברור מאד, אמנם חשוב מאוד לבחור את סוג תערובת הקפה אבל לא פחות חשוב צריך שגם דוכן הקפה באירוע שלנו יהיה מסודר, תקין ונקי וכמובן גם הבריסטה יהיה מקצועי חייכן מיומן וסובלני.
מספר הגולשים שצפו בעמוד זה: 3,982 views
מדריכי קפה נוספים
פגישת קפה עסקית
עסקים בנויים על קשרים ועל יחסים, לא על מסמכים, אי מיילים…
הקשר ביו איכות הקפה והמים
הקפה שלך מורכב כמעט כולו ממים. 98.5% ליתר דיוק. לכן, כדי…
אבירם
12/07/2016 @ 07:55
באמת דגברים מעניינים שלא ידעתי.