מתכוני קפה

 

 

מתכוני קפה

גלו מתכוני קפה ואת ההבדלים שבניהם באמצעות “מילון” הקפה. אם אתם יושבים בבית הקפה ומתבונן בתפריט, לפעמים לא יודעים מה להזמין. אמריקנו, קפוצ’ינו, אספרסו, מוקה ארוך/קצר, ריסטרטו וכן שמות הקפה נשמעים מרתקים, אבל עליהם אתם לא יודעים כלום. במקום לבחור שוב את הקפה הרגיל עם החלב, תגלו מהו הקסם של כל אחד מהשמות ואיזה משקה קפה באמת מתאים לכם.

קפוצ’ינו
קפוצ’ינו עשוי היטב, לפי המתכון האיטלקי המקורי צריך להיות בו קפה אספרסו בחלקים שווים, מבושלים חלב וקצף חלב, כ- 60 מ”ל מכל אחד.

מוקה
קפה מוקה הוא קפה מתוק עבור אלו המעדיפים לשתות משקה חם, אבל חלש יותר. יש בו בסביבות 60 מ”ל אספרסו, 60 מ”ל שוקולד ו- 30 מ”ל חלב מורתח.

לאטה
לאטה הוא למעשה חלב בטעם קפה. כדי להשיג זאת, השתמש 60 מ”ל אספרסו, 300 מ”ל חלב מורתח ורק 2 מ”ל חלב מוקצף.

קפה עם חלב
קפה עם חלב מבוסס על קפה פילטר, לא אספרסו שהוא חזק. לקפה הזה מוסיפים את החלב החם במקום חלב קר.

אמריקנו
אמריקנו זה על שמם של האוהדים הגדולים של המשקה: האמריקאים. תמיד ממהרים, בדרך לעבודה, הם לא צריכים ליהנות מהקפה, אלא הם רוצים מנה של אנרגיה. אמריקנו מורכב כ- 30 מ”ל אספרסו ו-60 מ”ל מים מורתחים.

נואסט
סוג של קפה אשר רבים לא שמעו עליו, “noisette” היא שילוב של מקיאטו ולאטה. אתם יכולים לצפות לקפה חזק עם שוט גדול של אספרסו וחצי מהכמות הזו חלב חם.

מקיאטו
מי ששותה המקיאטו לא מהסס. מעדיפים סוג זה של קפה כי הוא עשוי שוט או שניים של אספרסו ורק מעט קצף חלב.

דופיו
הנה, קפה כפול. ‘כפול’ זה אומר שני שוטים, כלומר 60 מ”ל אספרסו.

אספרסו
מנה קטנה של קפאין (30 מ”ל), אבל חזק מספיק כדי שתהיו ערים שמונה שעות בעבודה.

ריסטרטו
בבסיס, ריסטרטו הוא קפה חזק עם רק 22 מ”ל של אספרסו מרוכז. לאורך זמן, ישנם יותר ויותר מתכוני קפה ריסטרטו שהחלו להיות מותאם על פי הטעם האישי ועל פי הרצונות של הלקוח.

מספר הגולשים שצפו בעמוד זה: 18,206 views
[Total: 0   Average: 0/5]

One Comment

  1. דנית
    10/12/2015 @ 08:12

    יש לי כמה מתכוני קפה טובים ורציתי לפרסם אותם כאן.
    איך אני יכולה לעשות זאת?
    דנית

    Reply

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *