הקשר ביו איכות הקפה והמים
הקפה שלך מורכב כמעט כולו ממים. 98.5% ליתר דיוק. לכן, כדי ליהנות מקפה איכותי, חשוב לוודא שגם המים איכותיים. לא רק שהטעם שלהם בפני עצמם טוב יותר, אלא הם גם עוזרים להפיק מהקפה את הטעמים הכי טובים שלו. בקיצור, אפשר בשקט לומר שמים הם המרכיב החשוב ביותר להכנת כוס קפה איכותי.
להתחיל עם מים טריים וקרים
חשוב להתחיל את התהליך עם מים טריים וקרים לפני שמחממים אותם. מים טריים וקרים מכילים כמות גדולה יותר של חמצן המסייע להפיק את הטעמים ואת הארומה מהקפה.
טמפרטורה המים
הטמפרטורה האידיאלית להכנת קפה היא קצת מתחת לנקודת הרתיחה. מים קרים יותר, יפיקו מהקפה את מיטבו אבל לא מעבר לכך. מים חמים מדי לעומת זאת ייגרמו להפקת יתר שאיננה מומלצת. דרך טובה לוודא שהגעת לטמפרטורה הנכונה, היא להרתיח את המים ואז לתת להם ‘לנוח’ דקה-שתיים.
טעם המים
מים מהברז שלא עברו סינון, עלולים לגרום לקפה שלך להיות עם טעם לוואי ‘כלורי’. גם מים מזוקקים אינם מומלצים כי כדי להוציא מהקפה את החומציות ואת העומק שלו יש צורך במלחים מינרליים. מים נקיים ומסוננים הם המים הטובים להכנת קפה בעל טעם וריח בדיוק כפי שצריך להיות.