תערובת קפה מומלצת
מי שאוהב קפה כדאי שיבין גם את המושג תערובת קפה כדי שיוכל לבחור את הקפה הכי טוב. תערובות קפה מגיעות במגוון אינסופי של טעמים, מרקמים ואפילו צבעים. תערובת הקפה בה נבחר להשתמש היא זו שתכריע בין הקפה שיענג את החושים, לבין בוץ מזוויע שהיה עדיף להשאיר בשלביו הראשונים במטעים.
האדמה, האקלים ואפילו היחס לקו המשווה שבו מגדלים את פולי הקפה, מעניקים טעם ייחודי לכל גידול. בין אם הוא חמצמץ, עשיר, חריף או מזכיר לנו טעם של אגוזים.
לכל סוג של פולי הקפה יש אופי משלו, אשר משפיע על יכולתו להתמזג עם אחיו. זהו האופי הקיים בפולי הקפה אשר משפיע בצורה נכבדת על תערובות קפה שונות, אשר מעניקות למשקה הממריץ את העוצמה של הטעם. מחיר של תערובת קפה מומלצת יכול מצד אחד לטפס לשחקים ומנגד להפתיע אותנו במידת האטרקטיביות והמחיר הסביר ביותר.
תהליך יצירת תערובת קפה מומלצת
עולם הקפה הוא עולם אשר מכנס אומנות, חקלאות ותושייה. משום כך, סוגי פולי הקפה הם משתנה נכבד, אך הם במפורש לא המשתנה היחיד הנחוץ על מנת לייצר תערובת קפה מענגת ומעוררת. ליצירת תערובת הקפה המושלמת אין זה מספיק רק לבחור את פולי הקפה המשיגים את תערובת הטעמים המענגת ביותר.
יש גם לחשוב ולחשב את אופן קלייתם, אשר מטרתה לשבח את הנבחרים ולא לפגוע באיכות המרכיבים. סוג הקלייה הינו מרכיב חשוב ביותר היכול לשנות את טעם הקפה באופן ניכר, עניין שאינו דבר של מה בכך כאשר אנו חושבים על התלות שנוצרה לנו במשקה המהולל.
אין זה סוד גדול שהקפה הפך בתרבותנו להיות חלק בלתי נפרד משגרת החיים היומית של כולנו. אנו חיים בתרבות בה קפה הפך לא רק להרגל יומי אלא מעל ומעבר לכל הציפיות של שותי הקפה הראשונים של זמנם.
בחירת תערובת קפה הכי טעימה
עוד מילדות אנו מביטים בהורינו שותים את הקפה ומייחלים לרגע בו גם לנו יהיה מותר לטעום מן המשקה המסתורי, זהו היום בו אנו הופכים למבוגרים. כיום, עם תערובת קפה המשתנה, המפגש הראשוני כבר איננו בהכרח מריר. ניתן לטעום טעם חדש בבוקר ובצהריים, ולמכורים האמיתיים שבינינו, אפילו בערב, בכל ימות השבוע. הקפה כיום, כמו יין משובח, מסוגל ללוות את הארוחה, וכל קפה מותאם בדיוק למנה, כאשר כל תערובת קפה מעניקה ניחוח ייחודי משלה. אך שלא כמו אף משקה אחר, בכל תערובת קפה אנו מסוגלים לטעום מן התרבויות של העולם ולהרגיש כאילו אנו עצמנו מגלי ארצות נכבדים בעודנו יושבים בבית הקפה השכונתי, ואפילו בסלון ביתנו.