לדעת יותר על תהליך יצור הקפה
בוא נכיר את הדרך שעושה הקפה בתהליך יצור עד שמגיע לכוס שלנו.
1. פולי הקפה הגולמים מועברים למיכלים גדולים מאוד במיכלים הפולים מאוחסנים בצורה קומפקטית כך שרמת הטמפרטורה והלחות עולות כתוצאה מהתנאים הנ”ל וכן מפעילות עירבול של האיכרים הקליפה שנותרה יורדת מפולי הקפה. לאחר גמר הפעולה ופרק זמן של 24 שעות מועברים פולי הקפה לתעלת מים קפה לצורך צינון.
2. כתוצאה מקירור פולי הקפה ע”י מים קרים הטמפ’ צונחת במהירות ומתחיל תהליך פרמיטיישן בו זמנית. המים הקרים מסייעים בהסרת השכבה החיצונית על פולי הקפה. כל מה שנותר לאחר התהליך הינו זוג פולי קפה. הבעיה היחידה כעת שהפולים הינם רקובים.
3. תהליך ייבוש פולי הקפה מתבצע במרפסות בשטחים חיצוניים ע”י השמש הזולה. תהליך זה לוקח בין 6-5 ימים בזמן הייבוש פולי הקפה נהפכים מספר פעמים מצד לצד. בגמר תהליך הייבוש רמת הלחות בתוך הפולים אינה עולה על 12%.
במספר מדינות גדולות כמו ברזיל תהליך הייבוש מתבצע באופן ממוכן ולוקח רק 24 שעות. התהליך מתבצע בתוך תוף גדול המסתובב כשלתוכו מוזרם אויר בטמפ’ של .ºc40
4. כל מה שנשאר לאחר תהליך הייבוש הינו: 2 פולים עם עטיפת הכסף ושכבת הפרגמנט. במצב הזה מאוכסנים פולי הקפה במדינות המקור עד למשלוח הקפה לארצות היעד.
עכשיו מסירים מהם את שתי השכבות ששמרו כל העת על פולי הקפה. טרם משלוח פולי הקפה מתבצע מיון ידני בין הגדלים השונים על מנת שבתהליך הקלייה לא יהיו הבדלים בין פולי הקפה. קיימים מקומות בהם תהליך המיון מתבצע באופן ממוכן.
5. תהליך “האי – שטיפה” נעשה לפולי הרובוסטה ולפולי הערביקה (הגדלים במקומות נמוכים).
תהליך ה”אי-שטיפה” שונה במהותו מתהליך השטיפה החוואים ממתינים עד ש- 70% מהדובדבנים מבשילים לאחר קטיף/ איסוף של פולי הקפה, הם מנפים ע”י הנפה באוויר.
כל החלקיקים הקלים כמו אבק, עלים, ענפים נשאים ברוח.
6. פולי הקפה שנאספו באופו מועברים לייבוש למשטחים גדולים ומוערמים לשכבות של כ- 40 – 30 ס”מ עובי לצורך ייבוש.
הייבוש בשמש אורך שלושה לארבעה שבועות.
7. בתהליך ה “אי-שטיפה” הפולים צריכים להיות מעורבבים באופן שניתן יהיה לייבשם באופן הומוגני. במידה והחוואי אינו מערבב כראוי עשוייה להיות השפעה רעה על הפולים.
באזורים הנמוכים בהם מגדלים את הרובוסטה ואת הערביקה הלא שטופה יש צורך במים רבים. בשונה מתהליך השטיפה שתי השכבות שנמצאות על פולי הקפה מוסרות תוך כדי הייבוש והזזה של פולים.
לאחר מיון פולי הקפה הוא מאוכסן בשקים או במיכלים גדולים למשך כחודשיים על מנת להסיר טעמי לוואי ושמירת האיכות.
8. בכל העולם לשנה, הינה כ- 115,000,000 שקים שמשקל כל שק 60 ק”ג. הקפה הינו מוצר רגיש מאוד , הקרה הינו אוייב מס’ 1 של הקפה. השפעות הקרה הם רב עונתיות.
9. חברות הקפה מעבירות את סוגי הפולים ביקורת יסודית ע”י מומחים מיוחדים לכך. לאחר מיון יסודי של פולי הקפה הירוקים, הקפה נקלה בתנורים מיוחדים.
10. הקפה מועבר שוב ל”טועמים” מומחים לצורך בדיקה אחרונה לאיכות הטעם. עד שלבסוף אנו מקבלים אותו כמובן מאליו ונהנים מטעמו המשובח
מספר הגולשים שצפו בעמוד זה: 4,446 views
מדריכי קפה נוספים
על עצי הקפה והקטיף של פולי הקפה
אנחנו מכירים את הקפה כפי שמגישים לנו ואולי שמעתם על פולי…
מכונות קפה ביתיות מומלצות
מכונות קפה ביתיות מומלצות הופכות בשנים האחרונות לפופולאריות ומבוקשות יותר ויותר…