אפשרויות מסורתיות לחליטת אבקת הקפה
אוהבים לשתות קפה שאתם מכינים בעצמכם? כדאי לקרוא את המלצות שבהמשך.
יש כאלה שלא חושבים יותר מידי איך כדאי להכין את הקפה. יש כאלה שעבורם חליטת אבקת הקפה זה ממש ריטואל.
הינה בהמשך כמה המלצות עבור חליטת אבקת הקפה בצורה מסורתית ובטוח עם טעם הכי טוב אפשרי.
קפה בוץ
כוס הקפה החם והאותנטי המוכר לכולנו נעשה על ידי חליטת אבקת הקפה במים רותחים ובחישה עדינה. תערובת הקפה האמיתי והמשובח שבא במגע במים רותחים בטמפרטורה הנכונה, תשקע היישר לקרקעית ספל הקפה ואז נחזה כולנו ב”בוץ” בתחתית הספל- זהו מקור השם הידוע לנו.
קפה טורקי
כוס הקפה האותנטי, המזרחי האמיתי נעשה על ידי חליטת הקפה בקומקום קטן יחסית, מיוחד לקפה הקרוי “פינג’אן” בחישת הקפה כל הזמן במהלך הבישול עד שהקפה רותח, רגע לפני שהקפה נשפך מגדות הסיר, רק אז אנו מוסיפים מתיקות וממשיכים לחמם לרתיחה נוספת לשם המסת הסוכר ורק אז מוזגים את הקפה לכוסות קפה שלרוב יהיו קטנות מכוס קפה רגילה.
פילטר קפה
תערובת אבקת קפה, כמו שאנו מכירים אותה, נמצאת בתמצית מרוכזת באריזת נייר רישתי סופג מיוחד שדרכו מועברים המים הרתוחים היישר לכוס הקפה, פעולה זו מונעת מתערובת אבקת הקפה להתפזר בכוס באופן לא מבוקר ולשקוע לתחתית כמו קפה רגיל, באופן צפוי, קפה זה יהיה כמובן יותר מימי מסוגי הקפה שהזכרנו מקודם.
קפה אספרסו
לאחר שלקחנו פולי קפה משובחים וקלויים- אלו נטחנו במידה מדויקת והרצויה לנו- טחינה דקה או גסה, כמות מדויקת של תערובת [בערך 10 גרם] אשר נדחס לתוך בית קיבול מתאים ומדיוק בידית מכונת האספרסו שדרכה נדחסים במהירות, מים רתוחים בטמפרטורה גבוהה של לא פחות מ- 9 בר בזמן של עד 25 שניות לכל היותר למילוי בכוס.
קפה נמס
דרך נוספת ומוכרת לכולנו היא, כאשר תערובת של כמה סוגים של פולי קפה קלויים וטחונים דק אשר מבושלים ומיובשים ונטחנים פעם נוספת במידה הרצויה- אבקה דקה הינה אבקת נס- קפה, אבקה גסה תהיה נס קפה מגורען- מספיקה כפית אחת בכדי להכין לכל אחד מאיתנו ספל נס קפה עדין טעם ועשיר בטעם ואיכות, והארומה פשוט חלום.
מספר הגולשים שצפו בעמוד זה: 3,829 views
מתכוני קפה נוספים
קפה ב- 4 צבעים
זה מתכון קפה ב- 4 צבעים המבטיח קפה מרגיע עם טעם…
מתכון קפה וינאי
בין מתכוני קפה הקפה הווינאי ידוע כקפה שהוא יותר מתוק מאשר…